Risalamande – Opskrift!
6 personer
Mælk 0,75 L
Grødris 140 G
Fløde 4 DL
Sukker 1,5 spk sukker
Mandel 50 G
Vaniljesukker 5 tsk
1: Mælk og ris koges til risen er møre. Ca 30 min
2: Grøden sættes på køl. Inden drysses sukkeren ud over grøden.
3: Fløde let piskes sammen med vaniljesukker, vendes med den afkølet grød.
4: Til sidst vendes mandler i.
5: Ca. 50 g kirsebær sauce pr. person.
Kirsebærsauce – Opskrift!
10 personer
0,50 vaniljestang ( gi den da en hele og nyd smagen 😉 )
75 g rørsukker
1 dl portvin
1 dl appelsinjuice
1 dl kirsebærvin
1 dl vand
400 g kirsebær, udstenede (frossen eller i lage på glas)
1 tsk majsstivelse
1: Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud, fordel dem i rørsukker. Kom rørsukker med vanilje, portvin, appelsinjuice og kirsebærvin og vand i en gryde.
2: Kog det op og lad det simre i nogle minutter.
3: Rør lidt majsstivelse eller kartoffelmel ud i koldt vand og kom en smule i ad gangen, til kirsebærsaucen tykner let
4: Kom friske eller frosne kirsebær i gryden, kog op igen og lad det simre i et par minutter.
5: Tag af varmen og så er den klar til servering sammen med risalamande.
6: Kirsebærsaucen kan tilberedes dagen før servering, så sættes den blot på køl og lunes lige inden servering.