Her kommer lige et par tips til din julemiddag.
Langtids stegt Juleanden, sauce og klassik ris alamande.
Ingredienser:
Til anden
3,4 Kg and. Husk pris og kvalitet hænger generelt sammen 😀
2-3 Æbler – Jeg brugte nogle fra haven….
2-3 rødløg
300 g svesker
5 timian kviste
Salt
Til saucen
1 Snittet stort løg.
2 store gulerødder.
5 laverbær blade.
2 fed hvidløg
3 stænger bladselleri.
1 tsk peberkorn
3 dl rødvin.
salt og peber
1 L vand
En skvis olie
Ribsgelé
Citron
Så til sauce. Her gør jeg som følgen:
1 Snittet stort løg.
2 store gulerødder.
5 laverublade.
2 fed hvidløg
3 stænger bladselleri.
1 tsk peberkorn
3 dl rødvin.
salt og peber
1 L Vand
En skvis olie
Ribsgele
Citron
Andesovs – Fremgangs måde
- Rengør alle grøntsagerne og skær dem ud i mindre stykker
- Læg grøntsagerne i en bradepande sammen med indmaden fra anden
- Giv den en grundig omgang salt og peber og hæld et par fuldvoksne skvæt olie eller andefedt plus rødvin over
- Sæt bradepanden i ovnen under anden og steg den i4 ,5 timer ved 130 grader ved alm ovn, ved flere ænder i ovnen brug varm luft. Eller indtil du rammer en kernetemperatur på 70-75 grader ved bryst og lår.
- Efter et par timer tid hælder du vand ved og lader det være.
- Når din and er færdig tager du også bradepanden ud og hælder alt indholdet fra bradepanden ned i en si over en gryde
- Sørg for at skrabe alt af bradepanden og mas det godt igennem sien
- Nu koger du massen godt ind til den har en passende konsistens, det tager ca. 20-30 minutter, samtidig med, at du skummer fedt og urenheder fra undervejs.
- Herefter smager du til med salt og peber og justerer evt. med MEGET lidt citron og ribsgelé og så er din sovs faktisk klar – jævn den af. (smag evt. til med Oscar ande boullion)
- Er du en gris, giver du den naturligvis lige et skud fløde, men det behøvede min mormors sovs nu aldrig
Opvarmning af anden d. 24/12.
Anden er nu parteret og ligger i et fad der kan komme i ovnen.
Ovnen varmes op til 220 grader. man kan evt. kombinere det med ovngrill…
Anden pensels med lidt ande fedt inden den kommer i ovnen..
Anden sættes i ovnen i 10 min ca, kødet skal blot lunes/varmes op.
Så er det tid til risalamande!!!